Fenger, U. Baandrup, P.P. Clausen, T. Horn, B. Vainer 

 

Relevant kursus: Kursus i immunologi, patologi og farmakologi

Semesterbrug: 5. sem. BA

Forlag: FADLs forlag

Sprog: Dansk

Sideantal: 402

Udgave: 2.

Udgivet: 2009

ISBN nr.: 978-87-7749-405-5

På femte semester er kurset i almen patologi sjovt nok opbygget efter samme struktur som den danske bog Almen patologi. Den er velanerkendt blandt underviserne og dækker selvfølgelig hele pensum.  

Når man skal læse en patologibog, er det vigtigt at vide, at patologer er meget strukturerede, hvilket afspejler sig i deres bøger. . I Almen patologi er der konkrete og præcise beskrivelser af de generelle patologiske (sygelige) tilstande, kroppens væv kan befinde sig i. Disse indbefatter betændelsestilstand, øget eller sænket koagulation, såsom blodpropper osv. Almen patologi er rigtig god til at definere disse begreber, men på grund af den konkrete struktur, skal læseren være meget fokuseret under hele læsningen, da en enkelt skippet linje kan lede til mangel på forståelse i følgende afsnit. Bogen kan derfor være udfordrende at anvende til førstegangslæsning. Fordelen ved bogens struktur er, at man ved eksamen bedes angive definitioner af patologiske fænomener, hvilket præcis er, hvad denne bog giver dig.

Bogen er indeholder mange illustrationer, som beskriver det molekylærbiologiske grundlag bag de patologiske tilstande, dertil forefindes mange mikroskopibilleder. Billederne er nødvendige, da patologifaget i stor grad består i at identificere sygt væv i et mikroskop. Dog bør den studerende altid henvende sig til de billeder, der er tilgængelige i Mirax-viewer (som man bliver introduceret til i starten af kurset) og/eller et patologisk atlas. Dette er nødvendigt da mikroskopibillederne i Almen patologi er små, og der er for få billeder.

Vurdering

Hvis du ønsker en dansk patologibog, som er konkret og beskrivende, omend en smule uinspirerende (og den har gule sider), så er Almen patologi et rigtig godt bud. Husk blot at kigge en masse på Mirax-viewer billederne, da nogle af disse med sikkerhed kommer til eksamen.

 

Bedømmelse

Layout

Pædagogik

Detaljegrad