K. Karnov, M. Nylander, A. Rehfeld 

Relevant kursus: Histologi

Semesterbrug: 2, 4 og 5. sem. BA

Forlag: Munksgaard

Sprog: Dansk

Sideantal: 300

Udgave: 1

Udgivet: 2012

ISBN nr.: 978-87-628-1116-4

Indledning

Bogen minder mest af alt om et meget veludrustet notekompendium, hvor man let og overskueligt får overblik og struktureret f de forskellige emner inden for histologien.

I bogen er der mange ”huskebokse” med forskellige huskeregler så man let kan huske f.eks. hudens lag. Ligeledes har bogen mange tabeller, som man ofte ville få i undervisningen eller selv ville lave. Disse sammenligner f.eks. på en velstruktureret og pædagogisk måde de vigtigste ligheder og forskelle i en arterie og arteriole med hinanden.

Der er ingen opsummering sidst i hvert kapitel, men bogen skal nok mest af alt opfattes som en opsummering af Genesers histologi i en studenter-/eksamensvenlig form.

Der er intet irrelevant i bogen og der står det man skal vide inde for histologien. Der kan godt være lidt mangel på tegninger i bogen, men de tegninger der er, er relevante og pædagogiske..

Vurdering:

Det anbefales ikke at læse denne bog selvstændigt (især ikke på 2. semester, hvor man endnu ikke har haft anatomi) pga. dens opbygning som et notekompendium.  Dette præger sproget og opsætningen i bogen, og man er nødt til at have en basal forståelse af emnet man læser om for at kunne bruge kompendiet.

I stedet anbefales det at købe bogen som det den er – et notekompendium, der skaber et solidt overblik og en god strukturering af de forskellige emner både til eksamenslæsningen og til almen forståelse.

Bedømmelse

Layout

Pædagogik

Detaljegrad