Per Hove Thomsen, Charlotte Ulrikka Rask og Niels Bilenberg

Relevant kursus: Kursus i Børne- og ungdomspsykiatri

Semesterbrug: 4. sem. KA

Forlag: FADL’s Forlag

Sprog: Dansk

Sideantal: 375

Udgave: 4

Udgivet: 2019

ISBN nr.: 9788793590335

Så er der kommet ny udgave af den pensumdækkende bog i børne- og ungdomspykiatri – og hvilken én! Der skulle efter forfatternes udsagn være tale om en gennemgribende revision af bogen, hvor de fleste kapitler er nyskrevet og andre er opdateret. Når det så er sagt, kan du godt klare dig igennem semesteret med 3. udgave.

Bogen er utrolig pædagogisk opbygget og indledningsvis er et kapitel med undersøgelse og diagnostik, herefter følger en gennemgang af sygdomme opbygget efter ICD-opdelingen, og afslutningsvis kommer et par kapitler om akut psykiatri, behandlingsstrategier, misbrug og lovgivning. Kapitlet om psykofarmaka er ikke noget at råbe hurra for, men den del af pensum dækkes heldigvis fint af undervisning og pensum i voksenpsykiatri.

Bogen indeholder mange gode bokse med kliniske cases, så man undervejs præsenteres for eksempler på den gennemgåede teori. Dét er en utrolig stor fordel ved bogen, da man kun har 1 uges klinik i børne- og ungdomspsykiatri. Afslutningsvis er der i hvert kapitel en ”test din viden”-boks, så man kan tjekke med sig selv, om man har fanget de vigtigste pointer. Der er dog ikke svar på disse spørgsmål, så hvis man ikke kan svaret, må man tilbage i teksten og kigge efter. 

Sproget er generelt let, og det er en relativt hurtigt læst bog (sammenlignet med lærebøgerne i psykiatri og neurologi, som kan være tunge at komme igennem). Man bliver derfor hurtig ”gode venner” med børne- og ungdomspsykiatri bogen. Man skal dog være kritisk i sin læsning, da bogen også indeholder kapitler, som bliver lidt flyvske og ukonkrete.

Bogen fungerer både til førstegangs læsning – men også til opslag op til eksamen grundet en overskuelig opbygning med mange overskrifter og bokse. Man kan derfor hurtigt finde det, man leder efter.
Altså alt i alt en super fin og flot bog, som pædagogisk får formidlet teoretisk viden, så den bliver klinisk anvendelig.

 

Bedømmelse

Layout

Pædagogik

Detaljegrad