Anne Marie Førrisdahl Steen

Relevant kursus: Farmakologi

Semesterbrug:5., 6. sem. BA og kandidaten

Forlag: FADL’s Forlag

Sprog: Dansk

Sideantal: 218

Udgave: 3

Udgivet: 2015

ISBN nr.: 9788777497599

”Kompendium i farmakologi” er en farmabog til 5. Semester BA, der adskiller sig ved sit betydeligt mindre format end dens konkurrenter. På trods af størrelsen formår bogen at give en udmærket indblik i farmakologiens verden, selvom alle emner ikke gennemgås helt fyldestgørende.


Bogen er tiltænkt at kunne anvendes alene eller som opslagsværk og formår at komme fint omkring en god del af den grundlæggende teori og de hyppigst forekommende medicinske præparater.

Det giver sig selv, at en bog, der er så meget mindre end de andre farmabøger, er gået på kompromis på nogle punkter, men den dækker den grundlæggende og essentielle teori udmærket – og hvis dette suppleres med kapitler fra de store farmabøger og flashcards, har man et ganske fint udgangspunkt. 


Bogen har mange gode figurer og tabeller der medvirker til, at det ikke bliver ren WOT (wall of text), men er i sine forklaringer gennemgående kort og præcis – desværre nogle gange også lidt for kort for eksempel vedrørende toksikologi og interaktioner, der kan virke opremsende mere end forklarende for de uinviede i farmakologiens fagre nye verden.


Bogen er inddelt i kapitler, hvor de to første gennemgår henholdsvis farmakodynamik og –kinetik samt toksikologi og interaktioner. Herefter er kapitlerne tilegnet enten målorgan, anæstesi eller sygdomstype, der ikke nødvendigvis er det bedste til forståelsen af farmakologien for førstegangslæseren, men det gør bestemt bogen mere velegnet som opslagsværk og læsning til ophold på diverse afdelinger senere på studiet.

Kompendium i farmakologi er bedst egnet til eksamenslæsning, som opslagsværk eller hvis du skal genopfriske din farmakologi, men for virkelig at opnå forståelsen for farmakologi er det bedre at investere tiden og pengene i en af de større farmabøger.
Farmakologi er en vigtig del af dit fremtidige virke som læge og man skal derfor være påpasselig med at skære for mange hjørner ved dette emne.

Bedømmelse

Layout

Pædagogik

Detaljegrad