Torben Moos & Morten Møller

Relevant kursus:Centralnervesystemets struktur og funktion

Semesterbrug: 3. sem. BA

Forlag: FADL’s Forlag

Sprog: Dansk

Sideantal: 275

Udgave: 3

Udgivet: 2010

ISBN nr.: 9788777495380

Denne bog er den ene af to bøger, som man kan benytte i Neuroanatomi kurset på tredje semester. Basal Neuroanatomi er den angivne pensumbog og er skrevet af kursuslederen.

Bogen er, ift. Neuroanatomi af Bjarkam, meget farverig og med mange store illustrationer. Kapitlerne forekommer i en ideel rækkefølge, hvorved man kan følge undervisningen ved at læse et kapitel frem for at læse pensum flere forskellige steder, som man gør i Neuroanatomi. 

Basal Neuroanatomi indeholder flere detaljer end Neuroanatomi af Bjarkam. De forskellige fagudtryk forekommer i et med teksten. Sammenholdt med de ekstra detaljer, gør dette den svær at læse første gang. Ydermere skrives teksten ud i et nogle gange, og med med lange stykker, hvorved man mister overblikket. Nogle studerende vil finde bogen mindre pædagogisk. Ift. Neuroanatomi, mangler der tabeller som kan hjælpe med overblik og opsummering. Bogens kapitel om ledningsbaner er dog bedre end Bjarkams.  

Undervejs i kapitlerne beskrives forskellige medicinske sygdomme, som omhandler den anatomiske struktur der beskrives. Bogens layout er flot med mange forskellige farver. Den skal dog læses mere end en gang og bør sammenholdes med undervisningen. 

Man kan benytte både Basal Neuroanatomi af Moes-Møller og Neuroanatomi af Bjarkam. Valget står mellem en meget detaljeret, men mindre pædagogisk bog (Basal Neuroanatomi) og en bog, som er meget studentervenlig, men mindre detaljeret og mindre farverig (Neuroanatomi).

 

Bedømmelse

Layout

Pædagogik

Detaljegrad