Romario Gorgis, Stefan Cobanovic, Lianna Qazo

Relevant kursus: Neuroanatomi og neurologi/neurokirurgi

Semesterbrug: 3. sem. BA og 4. sem. KA

Forlag: Munksgaard

Sprog: Dansk

Sideantal: 144

Udgave: 1

Udgivet: 2019

ISBN nr.: 9788762818620

Nu kan du ånde lettet op – din redning til CNS-kurset på 3. semester er landet hos Academics. Takket være dedikerede medicin- og odontologistuderende er dit liv blevet en hel del nemmere. CNS kurset er berygtet for den kringlede anatomi, som indtil nu krævede ekstra stor selvdisciplin at sætte sig ned og lære.

Det er et kursus, hvor pensumbøgerne har relativt sparsomme tabeller og grafiske illustrationer, og derfor kan det være svært at danne sig et overblik, gruppere og organisere den viden, som man skal tilegne sig i løbet af et relativt kort kursus. Dette er alt sammen blevet meget lettere nu med dette kompendium, for nu er alle tabellerne og tegningerne lavet for dig!

Kompendiet indeholder en systematisk gennemgang af CNS lige fra gennemgang af embryologi til kranienervekerner, ventrikelsystem mm. Desuden er der et par kapitler om det visuelle system, det vestibulære/auditoriske system samt smags- og lugtebanen.

Det er et virkelig godt supplement til lærebøgerne og kan bruges til at give overblik og struktur over pensum. Det indeholder mange gode tabeller, skemaer og illustrationer og fungerer både som supplement til læsning i løbet af kurset samt til at repetere inden eksamen. Kompendiet kan derudover bruges på 10. semester, hvor det er nødvendigt at repetere neuroanatomien for at kunne forstå den komplekse sygdomslære. 

Kompendiet kan selvfølgelig ikke stå alene, men er en super ”hjælper”- især hvis motivationen til at lave flotte noter ikke er kæmpestor efter endt kursus i bevægeapparatets anatomi.

Bedømmelse

Layout

Pædagogik

Detaljegrad