Poul Videbech, Morten Kjølbye, Thorkil Sørensen og Per Vestergaard

Relevant kursus: Psykiatri

Semesterbrug: 4. sem. KA

Forlag: FADL’s Forlag

Sprog: Dansk

Sideantal: 400

Udgave: 6

Udgivet: 2018

ISBN nr.: 9788777499807

FADLs Psykiatri er på mange måder mere målrettet det kliniske kursus i psykiatri end den store Klinisk Psykiatri fra Munksgaard, og der tages godt hånd om den studerende i det første møde med psykiatrien. 

Opbygningen følger ICD-10-klassifikationen af større sygdomsenheder. Antallet af illustrationer, grafer og tabeller er meget begrænset, og tekstmængden kan nogle gange være overvældende. Beskrivelserne af de forskellige sygdomme og diagnoser suppleres godt med de talrige sygehistorier og fortællinger fra patienter, som gør begreberne lettere at forstå og forholde sig til. Til de større og vigtigste sygdomme står også ICD-10 kriterierne direkte skrevet ind, hvilket er en stor hjælp, hvis man ikke har en ICD-10 klassifikationsbog ved hånden.

Sproget er letforståeligt i et ikke-over-akademisk-sprog uden at simplificere eller skære hjørner af. Selv til trods for det komplekse og ikke altid lige intuitive område, psykiatrien er. I forhold til Klinisk Psykiatri, er denne bog et nemmere fordøjeligt måltid for den ikke-psykiatriambitøse medicinstuderende. Klinisk Psykiatri må dog stadig siges at være overlegen, hvis man vil dybere ned i de psykiatriske sygdommes grundsubstans og forståelsen af de psykiatriske sygdomsenheder.

Psykiatriloven er omtalt og forklaret i et kapitel om retpsykiatri, og store dele af lovteksten er at finde i et appendix, for hvem der måtte have en lille jurist gemt i maven.

Kort sagt en solid, pensumdækkende bog i letforståeligt sprog – dog visuelt mindre imponerende.

 

Bedømmelse

Layout

Pædagogik

Detaljegrad