Jesper Krogh og Simon Francis Thomsen
Relevant kursus: Bacheloropgave og speciale
Semesterbrug: 6. sem. BA og 5. sem. KA
Forlag: FADL’s Forlag
Sprog: Dansk
Sideantal: 263
Udgave: 2
Udgivet: 2018
ISBN nr.: 9788777498794
Skal du til at skrive dit bachelor-projekt, og har du lykkelig glemt din sparsomme viden fra gymnasiet om, hvordan man skriver en videnskabelig tekst? Eller skal du i gang med et forskningsår og er i tvivl om, hvordan du skal udarbejde en forskningsprotokol? Ja så kan det være, at du skal tage et nærmere kig på FADL’s førstehjælp til sundhedsvidenskabeligt arbejde.
Formålet med bogen er at give læseren en dybere forståelse for videnskabelig forskning og dermed også at give læseren redskaber til at navigere i forsknings-junglen. Målgruppen er studerende, der ikke tidligere har erfaring med artikelskrivning eller videnskabelige foredrag.
Bogen dækker emner lige fra artikel- og protokolskrivning, udformning af posters til gennemgang af statistiske beregninger og tricks til, hvordan man forholder sig kritisk til studiedesigns.
Bogen rummer 8 kapitler, hvor særligt kapitlet om biostatistik er meget pædagogisk skrevet med udregninger, formler og figurer, som illustrerer, hvornår man bør bruge de pågældende analyser. Man kan her se, hvordan ens egne data passer med de angivne eksempler og dermed blive klogere på valg af analyse og tolkning af resultater.
Undervejs i kapitlerne er der indsat bokse med spørgsmål, der giver anledning til refleksion over ens eget forskningsprojekt. I slutningen af hvert kapitel findes en tjekliste med spørgsmål til kapitlet, så man kan sikre sig, at man har forstået de vigtigste pointer. Dette er måske et mindre relevant element i bogen, da bogen nok i højere grad skal bruges til inspiration frem for udenadslære.
Bogen er virkelig en tiltrængt og (uundværlig) førstehjælp til at komme godt i gang med et forskningsprojekt. Så hvis du er ”lost” og ikke ved, hvad der er op eller ned på dit forskningsprojekt, så er denne bog bestemt noget for dig. Den giver svar på mange af de spørgsmål, der naturligt dukker op, når man skal i gang med et større videnskabeligt projekt.
Bedømmelse