Mikkel Højlund, Christina Blanner Wagner, Julie Eg Frøkjær

Relevante kurser: Klinisk kursus i psykiatri inklusive børne- og ungdomspsykiatri

Semesterbrug: 4. sem. KA

Forlag: FADL’s Forlag

Sprog: Dansk

Sideantal: 187 sider

Udgave: 1. udgave

Udgivet: 2020

ISBN nr.: 9788793590922

Psykiatriske Cases supplerer pensumlitteraturen på psykiatrikurset på 4. semester KA lige så godt som Medicinske og Kirurgiske Cases I+II gør det for de første kliniske semestre. Bogen er opdelt efter forskellige patientgrupper med de yngre, den voksne og den ældre patient, hvilket gør det let at finde lige præcis den case, som komplementerer DIT område.

Bogen minder på mange måder om opbygningen af Medicinske og Kirurgiske Cases I+II, hvor man løbende får information om patienten i casen, som man kommer gennem anamnese og objektiv undersøgelse. Patienterne følges helt til dør med endelig diagnose samt behandlingsforslag bygget på nyeste evidens. Desuden indeholder bogen flere faktabokse, som kan bruges til at repetere kernepunkter fra pensum.

Bogen kan bruges af medicinstuderende, KBU-lægen, som starter sit psykiatriophold eller læger både i somatikken og psykiatrien. Især bogens sidste del omkring den ældre patient kan bruges blandt somatikkens personale i forhold til cases omkring delirium og behandling af denne.

Bogen gør det måske lidt uoverskuelige pensum i voksenpsykiatri og BUP mere håndgribeligt. Med de 44 cases kommer man mere i dybden i det brede speciale, hvilket giver en klar fordel frem for Medicinske og Kirurgiske Cases I+II’s 7 psykiatriske cases. Brug den på 4. semester KA, som du brugte Medicinske og Kirurgiske Cases I+II i starten af den kliniske del af uddannelsen.

Bedømmelse

Layout

Pædagogik

Detaljegrad