Jacob Rosenberg, Kristoffer Andresen

Relevant kursus: Kursus i grundlæggende klinik, Kursus og eksamen i intern medicin og kirurgi, Klinisk kursus i kirurgi

Semesterbrug: 1. sem. BA og 2. sem. BA

Forlag: FADL’s Forlag

Sprog: Dansk

Sideantal: 390

Udgave: 1

Udgivet: 2020

ISBN nr.: 9788793590199

Så kom den – den første af sin slags. Et kirurgisk atlas, som beskriver de kirurgiske procedurer, som udføres dagligt på de gastrokirurgiske afdelinger landet over. Bogen lægger ud med et kapitel omkring de almene forberedelser til kirurgi, hvor emner som antibiotikaprofylakse, AK-behandling samt basal operativ teknik indgår.

Bogen kan med fordel bruges på kirurgiske kurser på den første del af kandidaten, hvor man med stor sandsynlighed vil støde på gastrokirurgiske problemstillinger. Nu har man mulighed for at læse om de forskellige operationer lige fra fundoplicatio a.m. Nissen til dannelse af forskellige former for stomier. Bogen er altså ikke den første man skal vælge, hvis man skal gennem det gastrokirurgiske pensum, men den er et godt supplement. Bogen henvender sig også til den særligt interesserede læser med en forkærlighed for det gastrokirurgiske speciale. 

Kapitlerne er opbygget enkelt, som fortsætter gennem hele bogen, hvilket gør det let at være med på tankegangen. Kapitlerne indledes med præoperative overvejelser for den enkelte procedure. Dette følges af de hyppigste komplikationer samt operative faldgruber, som man bør undgå. Proceduren beskrives i detaljer. Hvis der findes alternative metoder beskrives disse også – for mange af procedurerne er der både en laparoskopisk og åben beskrivelse. Teksten er suppleret med stregtegninger, som for det meste illustrerer de operative teknikker godt. 

Bedømmelse

Layout

Pædagogik

Detaljegrad