Trivsel

Er det overhovedet muligt at læse medicin og ikke gå ned med stress, skære alt hvad der hedder socialt liv fra samt memorere psykofarmaka og parasitologi inden sen- getid?

Ja, det er det heldigvis! En væsentlig årsag til at studerende desværre ikke altid trives på studiet er de mange myter, der florerer på Panum – myter som du ikke skal lytte til!

Ville det ikke være dejligt hvis nogen fortalte dig, at man ikke behøves sidde på læsesalen hver fredag aften, at de fleste medicinstuderende faktisk er søde og hjælpsomme og at 3. semester ikke er lig nul socialt liv? Læs med her og få en mere realistisk og nuanceret fremstilling af virkeligheden på medicin.

Men hvad med stress? Vi garanterer ikke at du kommer 100% stressfri gennem studiet ved at læse vores guide til forebyggelse af stress – men det er en god start!

Vi håber afsnittet her om trivsel giver dig nogle gode råd med på vejen, men især også får dig til at reflektere over hvordan dit studieliv skal skrues sammen – for i sidste ende handler trivsel i høj grad om at være egne behov og ambitioner bevidst og finde balancen i tingene.

God læselyst!

Myter på Panum
Karakterer på medicinstudiet
Forebyggelse af stress
Dine medstuderende fortæller
Pusterummet
Tilbud til studerende