Mordecai P. Blaustein, Joseph P. Y. Kao, Donald R. Matteson

Relevant kursus: Excitable celler

Semesterbrug: 2. semester

Forlag: Elsevier – Health Sciences Division

Sprog: Engelsk

Sidetal: 368

Udgave:  2

Udgivet:  2012

ISBN: 9780323057097

Cellular physiology and neurophysiology bedre kendt som ”Blaustein” er det normale valg af lærebog til Excitable Celler. Øvelserne samt eksamen er lavet efter bogen. Dog er Blaustein en tungere bog end den umiddelbart synes, med lidt for stor vægt lagt på formler, og et design der ikke just er inspirerende. Bogen er dog fuldt pensumdækkende, har en god struktur og et pædagogisk sprog, samt gode resumeer i slutningen af kapitler og kliniske bokse undervejs med ”Clinical facts”. 

Kan Medical Physiology af Boron og Boulpaep læses i stedet?

Ja – Boron er bedre illustreret og giver mere dybdegående forklaringer. Hvor Baustein kan siges at være for formelfokuseret er Boron omvendt for tekstbaseret. Afsnittene er unødvendigt lange og der forekommer mange gentagelser. Du skal afsætte mere tid til at læse efter Boron. Dog står begreberne bedre forklaret og er ikke skjult i avancerede udregninger.  Medical Physiology kan til gengæld anvendes igen senere på studiet.

Opbygning

Bogen er velstruktureret med kapitlets formål skrevet i starten, samt kliniske bokse undervejs, hvor stoffet sættes i relation til lægeerhvervet. Kapitlerne rundes af med et godt anvendeligt resumé i punktform, samt nøglebegreber fra kapitlet. Sproget er forståeligt, men detaljegraden i formler og udregninger er en del højere end hvad der forventes til SAU og eksamen. Bogens design har ikke været førsteprioritet for forfatterne, og det er derfor ikke den mest spændende bog at give sig i kast med. Især kapitlerne om 

Vurdering

Detaljeringsgraden er passende ift. pensum i biofysik. Formler og udregninger fremstilles dog på en temmelig dårlig måde, så simple principper bliver svære at forstå. Resumeet bag i kapitler er meget brugbart og med et godt stikordsregister er bogen meget velegnet til eksamenslæsning. Den kan dog være svær i sig selv til førstegangslæsning.

Bedømmelse

Layout

Pædagogik

Detaljegrad