Jens Sundbøll og Morten Schmidt

Relevant kursus: Andet (kandidaten)

Semesterbrug:

Forlag: StudySmart

Sprog: Dansk

Sideantal: 44

Udgave: 1.4

Udgivet: 2015

ISBN nr.:

Enhver journal indeholder nogle basale elementer, såsom patientens navn, alder køn og komorbiditeter – men hvad udgør en god journal? En god journal skiller sig ud ved at være fokuseret – men hvad bør man fokusere på? Hvad kan udelades, og hvad fortjener særligt fokus? Det får du svaret på i den 44-sider lange iBook her. Journalkonceptet kan siges at være en mellemting mellem et basalt journalkoncept og lærebogen Subjektivt og Objektivt

Journalkonceptet er inddelt i tre dele. Kapitel ét er det basale journalkoncept for anamnese og objektiv undersøgelse, som du kender det fra diverse lærebøger. Kapitel to til ti giver et specifikt koncept for anamnese og objektiv undersøgelse for hver af de ni interne medicinske specialer. De 100 mest forekommende sygdomme inden for intern medicin er lagt ind under kapitel to til ti efter det speciale, de hører ind under. Ved at klikke på symboler ude i margenen, for eksempel “Morbus Bechterew” under reumatologi, popper der en lille tekstboks op, som beskriver de typiske anamnestiske og objektive fund for sygdommen. Især denne feature er meget anvendelig i forhold til at fokusere journaloptaget ud fra den formodede sygdom, patienten fejler.

Du får altså både et basalt samt ni specialespecifikke journalkoncepter og gode råd til, hvordan du bør fokusere anamnese og objektiv undersøgelse for de 100 mest forekommende sygdomme i intern medicin. Journalkonceptet er henvendt til medicinstuderende og yngre læger, er nemt at bruge, og leverer meget brugbar viden på lidt plads. 

Fordelen ved at journalkonceptet ligger på iBooks kan siges at være følgende: 

  • Du kan nemt og hurtigt søge i dokumentet
  • Du kan tage noter undervejs og highlighte vigtige tekstpassager
  • Links markeret med *, som linker til udvalgte videoer, billeder eller guidelines

Alt i alt et rigtig godt køb til den medicinstuderende, som lige er startet i klinik eller den yngre læge/den medicinstuderende, som gerne vil blive skarpere i at levere gode notater ude på eksempelvis en neurologisk afdeling. Yngre læger vil også have glæde af bogen – og måske med hjælp fra den slippe for overlægens frustration over “alt for lange indlæggelsesnotater”.

 

Bedømmelse

Layout

Pædagogik

Detaljegrad